Волонтер зізнався у підпалі Нантського собору

Палій знаходився у соборі перед пожежею.

Біженець з Руанди, який був волонтером в кафедральному соборі Нанта у Франції, зізнався в його підпал. Він би затриманий відразу після пожежі, але потім відпущений. Про це повідомляє телеканал BFMTV, передають Патріоти України.

Адвокат обвинуваченого заявив, що його підзахисний був узятий під варту на ніч з суботи на неділю за "руйнування та пошкодження майна". "Мій клієнт зараз охоплений каяттям і вражений масштабами події", - сказав він.

Відповідно до заяви прокуратури, 39-річний чоловік, який відповідав за закриття собору за день до пожежі, був звинувачений в знищенні та пошкодженні в результаті пожежі і поміщений в попереднє ув'язнення і тримання під вартою".

Волонтер був узятий під варту 18 липня через кілька годин після пожежі і початку розслідування, а потім звільнений наступного вечора. Слідчі хотіли допитати його, тому що після пожежі не було виявлено ніяких слідів злому на входах в будівлі, в якому були виявлені три початкові точки пожежі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...