Вони захищали Батьківщину: Названо імена військових, загиблих на Донбасі в травні (фото)

У травні 2020 року на Донбасі в результаті обстрілів бойовиків загинули четверо військовослужбовців, життя ще двох забрав нещасний випадок під час навчань, а 28 травня раптово помер командир 1-ї окремої танкової Сіверської бригади ЗСУ Юрій Межаков.

«Війна, яку в Україні розв'язала Росія, коштує дорого. Вона стоїть нам життів українських захисників, яких щомісяця сьомий рік поспіль ховають під синьо-жовтими прапорами. У травні на передовій загинуло четверо наших воїнів. Всі вони мріяли про вільну Україну, за неї і воювали», - пишуть у фонді «Поверніть живим», передають Патріоти України.
13 травня в Луганській області від кулі снайпера загинув 24-річний старший солдат 12-го окремого полку оперативного забезпечення Олександр Карпик. У Олександра залишилися мати, два брати і сестра.

В цей же день, 13 травня, під час навчань в районі Краматорська Донецької області при десантуванні в воду загинули двоє бійців ССО.

30-річний майор Андрій Супріган з перших днів російської агресії виконував завдання в багатьох гарячих точках на Донбасі, в тому числі, в районі Широкино і Дебальцеве. Був нагороджений орденами Богдана Хмельницького II та III ступенів.
29-річний сержант Дмитро Кузьменко також неодноразово виконував складні завдання. Вдома на нього чекали батьки та брат.
20 травня районі Трьохізбенка, що в Луганській області підірвалася машина з поліцейськими - тоді загинув 44-річний командир батальйону «Луганськ-1» полковник поліції Сергій Губанов, а троє поліцейських потрапили в госпіталь. Правоохоронці патрулювали лінію розмежування уздовж річки Сіверський Донець. Посмертно полковнику присвоєно звання Героя України.
21 травня загинув 31-річний військовослужбовець 93-й ОМБр Євген Сафонов. Вантажівка, в якій їхали бійці, потрапила під мінометний обстріл. Вдома Євгенія чекали мати, брат, дружина і дворічний син.
26 травня в районі Мар'їнки під час обстрілу бойовиків загинув 24-річний молодший сержант 28-й ОМБр Віталій Лімборський.
28 травня зупинилося серце 38-річного командира 1-ї окремої танкової Сіверської бригади полковника Юрій Межакова. У 2014-2015 роках офіцер був начальником штабу 28-ї ОМБр. У офіцера залишилися батьки, дружина і двоє дітей.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...