Ворог у нас один на двох: Україна поставляє до Казахстану ракети виробництва ДККБ "Луч"

У листопаді 2018 року державна компанія з експорту та імпорту продукції та послуг військового та спеціального призначення «Укрспецекспорт», що входить до складу ДК «Укроборонпром», поставила в Казахстан партію з 16 керованих ракет РК -2В.

Комплекс морського ракетного керованого озброєння «Бар’єр-ВК»

Згідно зі звітом ресурсу ImportGenius, що відстежує світові експортно-імпортні операції, українські керовані ракети з тандемно-кумулятивною бойовою частиною РК -2В, виробництва ДККБ «Луч», були поставлені авіатранспортом Республіканському державному підприємству «Қазарнаулиекспорт (Казспецекспорт)» Міністерства оборонної й аерокосмічної промисловості Республіки Казахстан. Загальна вартість партії склала 0,828 млн доларів, передають Патріоти України.

Нагадаємо, ракета Р-2В використовується в комплексі морського ракетного керованого озброєння «Бар’єр-ВК», що розроблений та виготовляється ДККБ «Луч», кожен з яких оснащений чотирма такими ракетами. Він призначений для ураження кораблів, а також розташованих на березі рухомих та нерухомих сучасних броньованих цілей, легкоброньованих об’єктів, берегових вогневих укріплених точок та вертольотів на відстані до 7 км.7 км.

Комплекс морського ракетного керованого озброєння «Бар’єр-ВК» та ТТХ ракети Р-2В / Фото: ДККБ «Луч»
Даний комплекс (прийнятий Казахстаном на озброєння у 2013 році) встановлюється на ракетно-артилерійські катери проекту 0250 «Барс-МО» ВМС. Цей проект був перероблений миколаївським ДП «Дослідно-проектний центр кораблебудування» (ДПЦК) з проекту 0300.

Крім ракетного комплексу «Бар’єр-ВК», патрульних катери проекту 0250 отримали українську турельну пускову установку «Арбалет-К» з чотирма ракетами ПЗРК «Ігла». Також на них було встановлено систему управління озброєнням «Каскад-250» і двокоординатну РЛС «Дельта-250» розробки та виробництва київського ДП «НДІ «Квант-Радіолокація», і оптико-електронна система управління вогнем артилерії Sens-2 розробки й виробництва київського ДП« НДІ «Квант».

На цей час для ВМС Казахстану виготовлено три серійні катери «Барс-МО» які озброєні комплексами «Бар’єр-ВК». Катер №251 «Орал» введений в склад флоту у грудні 2012 року, катер №252 «Сарыарқа» у січні 2015 року, а №253 «Манғыстау» у грудні 2017 року.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...