Вперше з 2008 року: Мінімальна зарплата в Україні стала вища, ніж у Росії та Білорусі

Закон про державний бюджет встановлює на 2020 рік мінімальну зарплату у розмірі 4723 грн (з 1 січня).

З 1 січня 2020 року вперше з 2008 року мінімальна зарплата в Україні стала вищою, ніж в Росії та Білорусі. Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Сергій Ніколайчук, передають Патріоти України.

На його думку, є кілька факторів, що дозволили статись такій ситуації. «По-перше, українська економіка з 2016 року демонструє досить стійкі темпи зростання ВВП, поступово пришвидшуючи їх (нагадаю, що у ІІ і ІІІ кварталах 2019 року вони перевищили 4%)», — сказав Ніколайчук.

Другим фактором він назвав «підігрівання» ринку праці завдяки міграції. «По-третє, підвищення соціальних стандартів з 2016 року відбувається дещо швидшими темпами порівняно зі зростанням економіки, що є природним процесом з урахуванням значного просідання доходів найвразливіших верств населення протягом кризи 2014−15 років, переходом на ринкові засади встановлення тарифів на послуги ЖКГ і намагання влади знизити диференціацію доходів населення», — додав заступник міністра.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...