Вперше за 29 років: ДП "Антонов" побудує три нові літаки Ан-178 на замовлення Міноборони

Відповідна угода має бути підписана до нового року.

Український транспортний літак Ан-178Міністерство оборони та держпідприємство Антонов готуються до підписання контракту щодо будівництва трьох нових транспортних літаків Ан-178. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

За словами Уруського, вперше за 29 років є держзамовлення на будівництво нових вітчизняних літаків. «Думаю, що буде підписаний контракт між Міноборони і ДП Антонов на три літаки Ан-178, що буде взагалі вперше в Україні за часів незалежності. Ми ще ніколи не замовляли нові літаки. Я сподіваюся, що така подія знаменна в певному сенсі цього слова все ж таки відбудеться ще цього року», — сказав міністр.За словами Уруського, внаслідок цього замовлення, а також ремонту бронетанкової техніки й закупівлі артилерійських систем, вдасться виконати державне оборонне замовлення на 2020 рік, хоча нині «є проблеми з його виконанням».

Уруський додав, що наразі не йдеться про можливість виконання оборонного замовлення цього року шляхом постачання корветів із Туреччини: «Про те, що саме корвет буде закривати ці проблеми, так питання взагалі не стоїть». Міністр твердить, що в цьому питанні Україна та Туреччина перебувають на «початковій стадії перемовин».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...