Вперше за майже 800 років: У кінці грудня на небі можна буде спостерігати неймовірне явище

Більш близьке вирівнювання між планетами сталося 5 березня 1226 року.

21 грудня за спогляданні з Землі нічного неба можна буде помітити, що відстань між Юпітером і Сатурном складе всього 1/5 діаметра Місяця. Така можливість не виникала майже 800 років. Про це повідомляє Science Alert, передають Патріоти України.
Відомо, що територіально планети не поєднаються, але виглядати вони стануть як єдина точка яскравого світла.
За словами астронома з Університету Райса Патрика Хартігана, вирівнювання між планетами трапляються приблизно раз в 20 років. «Але це вирівнювання виключно рідкісне через те, наскільки близько планети будуть розташовуватися один до одного», - сказав він.
Він зазначив, що більш близьке вирівнювання між названими планетами сталося 5 березня 1226 року.
Відзначається, що за рідкісним явищем можна буде спостерігати переважно поряд з екватором, але за умови чистоти неба воно може бути помітно де завгодно. Фахівці вважають, що кожен вечір в кінці грудня Юпітер і Сатурн будуть з'являтися приблизно через годину після заходу сонця. Для споглядання явища необхідно направити телескоп на західне небо.
Наступного разу таке вирівнювання має відбутися в березні 2080 року, а після цього - не раніше 2400 року.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...