Вражає молодих людей все частіше: Виявлено новий агресивний вид раку

Виявлені ракові пухлини важко піддаються лікуванню.

Рак шлунка в молодому віці відрізняється агресивністю і непіддатливістю хіміотерапії. Американські вчені впевнені, що такі ракові пухлини мають багато генетичних і клінічних відмінностей від тих, які розвиваються після 60-ти років, пише науковий медичний журнал Surgery, передають Патріоти України.

Так, порівняно з раком шлунка у літніх людей, новий вид пухлини росте і поширюється набагато швидше, має найгірший прогноз і підвищену стійкість до традиційної хіміотерапії.

Згідно з багаторічними дослідженнями, середній вік цього типу онкології - 68 років, але може виникати в 40, 50 і навіть 30 років. Молоді люди піддаються набагато більш високому ризику.

Крім того, стало відомо, що щорічно кількість людей, хворих на рак шлунка після 60-ти, скорочується, а ось частотність онкології у молодих людей, навпаки, зростає.

"Молодий" рак шлунка відрізняється не тільки небезпекою, але також має генетичні та молекулярні відмінності.

При цьому традиційні ризики розвитку раку, такі як куріння, до нового виду онкології не можуть бути застосовні.

Симтоми раку шлунка схожі з загальними симптомами онкологічних захворювань: хронічна втома, швидка втрата сил і втрата ваги. Але він має властиві лише йому ознаки: часта нудота, блювання, легка слинотеча, біль в епігастральній ділянці, втрата апетиту, часта печія.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...