Вражаюче видовище: У США випробували літаючу машину (відео)

Автомобіль має 18 незалежних електродвигунів і пропелерів, має поплавці для висадки на амфібію і може літати без ліцензії пілота.

У штаті Техас (США) керівники ВПС США випробували електромобіль Hexa, з вертикальним зльотом і посадкою. Про це повідомляє Business Insider, передають Патріоти України.

На демонстрації в Camp Mabry був показаний автомобіль Hexa, розроблений LIFT Aircraft. Автомобіль має 18 незалежних електродвигунів і пропелерів, має поплавці для висадки на амфібію і може літати без ліцензії пілота.

Начальник відділу закупівель ВВС Уїлл Ропер вперше оголосив про інтерес служби до "літаючих машин" у вересні минулого року, а в лютому ВПС направили запит на надання галузевих ідей.

"ORB може виступати в якості органічного автобуса поповнення запасів для команд з надання допомоги при лихах, автобуса оперативної готовності для підвищення доступності літаків і автобуса з відкритими вимогами для зростаючого розмаїття місій", - йдеться в тендерному документі.

У квітні ВВС офіційно запустили програму Agility Prime і пошук літаючих автомобілів. LIFT, яка багато років працювала над її дизайном, того ж місяця оголосила про партнерство з Agility Prime.

Директор AFWERX і керівник Agility Prime полковник Натан Діллер заявив, що політ "є першою з багатьох демонстрацій".

Діллер додав, що короткострокові льотні випробування "призначені для зниження технічних ризиків і підготовки до польоту Agility Prime в 2023 році".

"Думка про електричний апарат вертикального зльоту і посадки - літаючий автомобіль - може здатися прямо з голлівудського фільму, але при партнерстві сьогодні із зацікавленими сторонами з різних галузей і агентств, ми можемо налаштувати Сполучені Штати для цього аерокосмічного явища", - сказав Ропер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...