Вражаючі кадри: На Майдані чистять Стелу Незалежності (фото, відео)

У рамках соціальної акції Clean day у Києві взялись за чистку одного з символів міста – Стели Незалежності. Роботи триватимуть два, проте вже зараз можна побачити разючий контраст між "до" і "після".

За словами представниці сервісної компанії "Інвайт" Тетяни Давидович, стелу планували помити давно і от до Дня Києва таки вирішили це зробити, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

Роботами займаються більше 25 працівників, серед яких клінери, альпіністи та інженерний персонал, який відповідає за підключення до води. За перший день частину колони вже відчистили. Для цього використовуються спеціальні мийні засоби для видалення кіптяви, вапняного нальоту та графіті, аби не пошкодити поверхню білого мармуру.

Оскільки висота пам'ятника складає 62 метри, то до робіт залучили дві автовишки та автоцистерну з водою. Але до верхівки дістатись все одно не вдасться. З такою технікою максимум – це 28 метрів у висоту. Справа у тому, що наразі перекриття Майдану не дозволяє підігнати туди великогабаритну пожежну техніку. У клінінговій компанії пообіцяли повністю закінчити очищення монументу після реконструкції Майдану, коли роботи технічно можна буде виконати.

Всі наліпки та плакати, які залишилися на Стелі з часів Майдану, прибирати не будуть.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...