Врятувала майстерність пілота: У Харкові сталася НП з літаком

У густому тумані пілот двічі посадив авіалайнер з туристами з Харкова.

Пасажири чартерного рейсу «Шарм-ель-Шейх - Харків» залишилися живі завдяки професіоналізму пілота. За словами туристів, літак 17 листопада прибув до Харкова в умовах сильного туману і не зміг приземлитися через брак палива, передають Патріоти України з посиланням на Город Х.

Харків'янка Ірина Івченко поділилася пережитим у соцмережах. У Єгипет жінка літала відпочивати з чоловіком та двома маленькими дітьми. Каже, що дорогою до Шарма виліт перенесли на 10 годин через туман. А на зворотному шляху туристи взагалі потрапили у страшну історію. "Ми повинні були йти на посадку в Харкові, але через відсутність будь-якої видимості і брак палива зробити це не вдалося. Приземлились у Борисполі, в тих же умовах. Дозаправились й здійснили спробу приземлитися в Харкові... Туман, вітер, літак здуває, страшно... Діти кричать, пасажири мовчки вчепилися в крісла. Найстрашніше було за дітей. А в голові крутилося "Що сказати чоловікові наостанок?", - розповідає Ірина.

За словами харків'янки, на злітній смузі вже стояла напоготові пожежна машина з увімкненими мигалками. "Але нам пощастило. І перш за все з пілотом! Хочемо висловити величезну подяку пілоту Boeing 737-800 NG (189 пасажирів) - Олексію Якимчуку за те, що зміг двічі посадити судно в тумані високої щільності. Спасибі, що ми живі!", - подякувала Ірина.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...