Врятувати фюрера з Четвертим рейхом: У Кремлі паніка через падіння рейтинга Х*йла

Тремтіння занепокоєння пробігло по спинах кремлівських радників, коли вони побачили в останньому опитуванні ВЦИОМ, що тільки 30,5% росіян "довіряють" Володимиру Путіну. Це найгірший результат з початку 2006 року.

Їх занепокоєння ще більше посилилося при вигляді іншого показника, на цей раз покликаного виміряти підтримку населення "дій" свого лідера. 64,5% росіян стверджують, що схвалюють їх, в порівнянні з 85% в січні 2017 року, передають Патріоти України з посиланням на журналіста Le Figaro Ніколя Вінь.

Прес-секретар Володимира Путіна відразу ж висловив невдоволення: "Ми, звичайно, уважно відстежуємо різні дані, найчастіше вони повністю суперечать тому, що ми отримуємо потім в реальності від громадян, таке буває дуже часто. (...) Ми високо цінуємо професіоналізм наших працівників у сфері соціології, але, звичайно, коли виникають питання, ми їх ставимо і ставитимемо далі ", - попередив Дмитро Пєсков.

"Через добу після цього ВЦИОМ підправив своє опитування і представив діяльність Володимира Путіна в більш вигідному світлі. На цей раз 72,3% населення стверджують, що "довіряють" своєму президенту. Щоб досягти такого результату, соціологи державного інституту просто змінили своє питання, запропонувавши для опитування громадської думки закритий вибір з п'яти політичних лідерів, включаючи першого з них. У першому питанні, який був відкритим і виявився настільки неприємним, що не згадувалися ніякі імена, а респонденти самі називали або не називали політиків, яким вони довіряють", - зазначає автор статті.

"Насмішники в російському інтернеті впивалися при вигляді цих сумбурних потуг: "Рейтинг Путіна не падав! Він весь цей час дерся вгору! Ми просто ... неправильно дивилися", - іронізував один з них, додавши до свого коментарю недавню фотографію Путіна, який упав на лід під час хокейного матчу", - вказує журналіст.

"Інші соціологи висловлюють здивування з приводу маніпуляцій результатів ВЦИОМ", - йдеться в статті.

"ВЦИОМ володів всією інформацією, що відповідає запитам Кремля. Але замість того, щоб відповісти на питання його представника, він вважав за краще влаштувати нове опитування: це як якщо ви йдете до лікаря, щоб пояснити йому, що у вас температура, а він вам відповідає: "не хвилюйтеся, все нормально, ми краще перевіримо ваше тиск", - засуджує Дмитро Рогозін, соціолог з Російської академії народного господарства.

"Зі свого боку, незважаючи на безперечний 12-річний досвід, ВЦИОМ зараз замислюється над довгостроковою методологією, яку слід прийняти, щоб краще вимірювати рейтинг президента", - пише Вінь.

"Подивимося на реакцію суспільства, за підсумками вирішимо. Може, будемо публікувати обидва питання, відкрите і закрите. Може, одне. Може, разом, а може - вроздріб. Поки не обговорювали", - пояснює генеральний директор ВЦИОМ Валерій Федоров газеті "Ведомости".

"А також це буде залежати від реакції Кремля", - резюмує Le Figaro.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...