"Врятувати рядового Югу": "Луценко мав дві причини для затримання Гримчака", - політолог

Юрій Гримчак має дружні стосунки з генпрокурором Юрієм Луценком.

Юрій Гримчак

Провадження проти заступник міністра з тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака не допоможе Юрію Луценку втриматися на посаді генпрокурора. Але затримання високопосадовця на хабарі – лише початок. Таку думку висловив директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

Луценко, говорить політолог, показує президенту Зеленському, що може бути корисним. Навіть своїх може посадити. Є ще один нюанс, зазначає експерт – помста. Луценко і Гримчак – разом іще з часів президента Ющенка. Але в Луценка є певна образа на Гримчака. Колись він просив Гримчака на парламентських виборах знятися на користь кандидата, якого підтримував Луценко. Гримчак вів свою політичну гру і відмовився.

"Для Луценка затримання Гримчака – шанс помститися і спроба показати Зеленському, що він може бути ефективним. В інших правоохоронних органів політичних мотивів для затримання Гримчака немає. Для них це звичайна справа", – говорить Микола Давидюк.

За словами Миколи Давидюка, провадження проти Гримчака не допоможе Юрію Луценку втриматися на посаді генпрокурора. "В оточенні Зеленського точно не збираються залишати Луценка на посаді генпрокурора. Справою Гримчака Луценко може собі гарантувати, що його не наздоганятимуть правоохоронні органи. Питання: чи піде він тихо і спокійно на пенсію, а через років п’ять спробує повернутися в політику, чи Луценко стане наступним Гримчаком?" – підкреслює Микола Давидюк.

Політолог додає: насправді, враховуючи корумпованість чиновників, – старих і нових – такі справи щодо хабара в мільйон доларів можуть бути кожен день. І, вочевидь, затримання Гримчака – лише початок. "Чи є Гримчак найбільшим корупціонером у команді Порошенка? Звичайно, ні. Якщо взяти трьох друзів Порошенка, то Гримчак – бідний родич корупційної системи п’ятого президента", – вважає Давидюк.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...