"Все одно не уникнути смертності": Ексміністр виступив проти посилення карантину

Колишній чиновник акцентував, що ніякого піку або плато пандемії Україна ще не досягла.

Тимофій Милованов

Ексміністр економіки Тимофій Милованов висловив думку, що жорсткий карантин в Україні не варто повертати у зв'язку з ростом хворих Covid-19, навіть якщо це призведе до загибелі 7500 тисяч осіб, передають Патріоти України.

"Кількість активних випадків неухильно зростає. Ніякого піку, ніякого плато захворювань не було. Пандемія продовжується розвиватися. За оцінками Київської школи економіки, Україна перебуває в жовтому сценарії з помірною сезонністю. Наш прогноз кількості смертей до кінця року – від 2 000 до 7 500 осіб", – написав він у Facebook.

За словами Милованова, при суворому карантині все одно не уникнути смертності, і країна втратить близько 2 000 пацієнтів. При адаптивному загине близько 7500 людей. Екс-чиновник виступив проти відновлення жорстких обмежувальних заходів.

"Я вважаю, що жорсткий карантин не потрібно повертати, навіть якщо загине більше людей. А потрібно продовжувати адаптивний підхід. Тому що від зупинки і спаду економіки постраждає і загине багато людей. А в економічному вимірі втрати будуть значно більшими, ніж переваги від карантину", – заявив Милованов.

Колишній міністр додав, що карантин все ж приніс користь і без нього летальних випадків було б набагато більше. І тут же екс-міністр нагадав, що у вірусу немає сезонності і пояснив, чому карантин стає невиправданим.

"І навіть при "чорному сценарії" оцінки Київської школи економіки показують, що економічні втрати приблизно рівні економічної вартості / оцінці врятованих людських життів. Це приблизно $54 млрд. Але зараз ми у м'якому сценарії – жовтому – з помірною сезонністю. Тому карантин стає невиправданим. Сподіваюся, у політиків буде мужність і воля не повертати жорсткий карантин", – підкреслив Милованов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...