Все почалося після візиту Суркова: Росія завдала по "ДНР" важкого удару

На окупованому Донбасі масово зупиняють роботу шахти. Економічний стан "республіки", який і так був критичним, погіршився в рази. Зріє народне обурення.

Про те, що відбувається зараз в "ДНР", розповів Telegram-канал "Вільнодумець" з посиланням на друзів-шахтарів з ОРДЛО, передають Патріоти України.

Останнім часом з вуглевидобутком на окупованому Донбасі почало твориться щось дивне, йдуть "незрозумілі процеси". "Працювали, працювали, а потім - бац, і майже всі зупинили, як по команді. Місцеві шахтарі далекі від політики і не пов'язують це з недавнім візитом помічника В. Путіна Владислава Суркова в Донецьк", - розповів блогер.

За його даними, після цього гучного візиту припинили роботу ДМЗ, ЮМЗ, "Єнакіївський МЗ" вже ледве дихає, як і "Макіївський МЗ". "У Донецьку працюють, якщо це можна назвати роботою, від сили 4 шахти, а й вони на межі зупинки. У Макіївці працюють 3 шахти", - розповів блогер.

З його слів, працівникам підприємств нічого не пояснюють, ніхто не знає, що буде далі.

"Вільнодумець" підозрює, що пов'язані ці процеси з указом шахті не відвантажувати вугілля для відправки в Росію залізницею. Був він даний якраз під час візиту Суркова в Донецьк, і це явно не збіг. "Раніше вугілля з "ДНР" відправляли в Ростовську область, а там він вже ставав російським і звідти його з російськими документами відправляли навіть за кордон. Але ось після візиту високого гостя ешелони з вугіллям стоять на під'їзних шляхах і в тупиках, оскільки "старші брати" нібито не хочуть займатися перепродажем денеерівського вугілля", - зазначив блогер.

Він уточнив, що це рішення стало ударом для вже "загинаючиюся" економіки "ДНР". "Фінансування Росія урізала на 40% і сказала живіть за коштами. А ці кошти були в основному від продажу вугілля, металургійної продукції ну і контрабанди підроблених сигарет", - зазначив "Вільнодумець".

З його слів, саме через це бюджетники "ДНР" почали масово скаржитися на затримки зарплат. Народ сильно напружений і на порозі бунту.

У блогера є дві версії, чому Москва завдала по "ДНР" важкий удар. Перший - підготовка Москви до того, щоб остаточно "злити" Донбас Україні. Друга - проблеми в паспортизації Донбасу. "Може, це просто російська відповідь денеерівцям на їх неактивне отримання паспортів "ДНР", а потім і паспортів РФ? Виходить, сидять собі донбасята, тримають паспорти України і таємно мріють про її прихід? Ух і хитрі! Ні, Росія таке не потерпить: всі в чергу за російськими паспортами, щоб українського нічого не залишилося. Скрізь вже, навіть на капітальних будинках, де були хоч якісь символи України, позбивали. А далі вже можна проводити і всякі голосування під наглядом сліпого ОБСЄ і говорити: не винувата , вони самі захотіли!" - припустив "Вільнодумець".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...