Все погано: У МВФ попередили про масштабні проблеми

МВФ очікує уповільнення зростання економіки і масштабних проблем у зв'язку з торговельними війнами між США і Китаєм.

Такий прогноз експерти Фонду опублікували в липневому огляді світової економіки, передають Патріоти України.

Ще в квітні в МВФ чекали темпи зростання світової економіки на рівні 3,5% і вже тоді говорили, що це мало не найгірший за 10 років результат. Зараз ситуація погіршилася – чекають зростання всього в 3,2% в цьому році.

Винен американський президент Дональд Трамп. Конфронтація між МВФ і лідером США триває негласно вже тривалий час. Тепер же аналітики Фонду заявили: американці підвищили тарифи на імпорт з Китаю, китайці завдали дзеркальна відповідь. Але ланцюжка поставок – під загрозою, напруженість дестабілізувала ціни на енергоресурси (до речі, через дешевого газу на світових ринках, знижуються ціни і в Україні). І все це не могло не вплинути на світову економіку.

"Глобальні ланцюжка поставок технологічної продукції перебували під загрозою в зв'язку з перспективами санкцій США, зберігалася невизначеність, обумовлена" брексітом ", а посилюється геополітична напруженість дестабілізувала ціни на енергоносії", – пишуть в звіті.

Компанії та домогосподарства (а простіше кажучи, прості споживачі) в умовах відсутності стабільності і через ризики не роблять великих покупок і інвестицій. Бояться. Знижується попит – падають обсяги виробництва – сповільнюється економіка.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...