Все погано: "Вперше за 11 років видобуток нафти в Росії впав нижче 10 млн барелів на добу", - Reuters

Та щоб виконати умови угоди ОПЕК ++, їй доведеться "стиснутися" ще на 250 тисяч барелів на добу в травні і червні.

Росія почала активно скорочувати обсяги видобутку нафти в рамках угоди ОПЕК ++. Про це повідомило впливове американське агентство Reuters з посиланням на два інформованих джерела, передають Патріоти України.

На початку травня видобуток в РФ скоротився до 8,75 млн барелів на добу. Це ще не все. Згідно угоди ОПЕК ++, її обсяги в травні і квітні не повинні перевищувати 8,5 млн барелів на добу.

За перші п'ять днів травня видобуток нафти в Росії впав нижче 10 млн барелів на добу вперше з 2009 року. Ці цифри показують, що Росія поки виконує взяті на себе зобов'язання в рамках угоди ОПЕК ++.

Заступник міністра економіки РФ Павло Сорокін повідомив, що російські виробники нафти намагаються досягти мети в скороченні якомога швидше. Він також повідомив, що світовий попит на нафту скоротився приблизно на 30% в квітні, після чого падіння сповільнилося.

Сорокін підкреслив, що відновлення нафтової промисловості РФ до докризового рівня буде довгим. Варто відзначити, що замміністра РФ поставив під сумнів готовність ряду країн скорочувати видобуток нафти в рамках угоди ОПЕК ++. Що це за країни, він не уточнив. Сорокін додав, що в деяких країнах, де працюють міжнародні великі компанії, можуть виникнути труднощі з досягненням цілей в рамках угоди про скорочення світового видобутку.

Підписавши угоду ОПЕК ++, Росія зобов'язалася скоротити видобуток нафти на 2,5 млн барелів на добу. Перед цим вона наростила її до 11,35 млн барелів на добу.

Однак, незважаючи на угоди, в минулому місяці ціни на нафту впали до рекордних за останні 20 років значень. Причиною стали різке зниження попиту на "чорне золото" через пандемію, перенасичення ринку і відсутність потужностей для зберігання.

Останнім часом ціни на нафту стабілізувалися, так як країни почали виходити з карантину і відновлювати економічну активність. Вплинуло і те, що виробники почали скорочувати видобуток.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...