Все про корабель, що повертає США у космос: Crew Dragon (фото, відео)

Якщо все піде за планом, американські астронавти вперше після майже десятирічної перерви відправляться на Міжнародну космічну станцію на американському кораблі – Crew Dragon компанії SpaceX.

Корабель Crew DragonКорабель компанії SpaceX – Crew Dragon – багаторазовий орбітальний пілотований корабель нового покоління. 27 травня о 23:33 за київським часом ракета Falcon 9 відправить корабель з американськими астронавтами до МКС. Вперше в історії це зробить комерційна компанія, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

Якщо все піде за планом, американські астронавти вперше після майже десятирічної перерви відправляться на Міжнародну космічну станцію на американському кораблі – Crew Dragon компанії SpaceX.

Особливості корабля Crew Dragon

  • Капсула екіпажу

Герметична капсула Crew Dragon вміщає до семи осіб екіпажу, однак в польотах для NASA екіпаж складатиме не більше чотирьох осіб. Дизайн капсули всередині максимально мінімалістичний.

Всередині капсули Crew DragonЗамість громіздкої панелі приладів з різноманітними перемикачами та індикаторами є лише сенсорний дисплей. Все через те, що політ Crew Dragon проходить повністю в автономному режимі, що включає процес стикування зі станцією, який вперше за багато років дещо змінили.

Дисплей корабля Crew Dragon

Так би мовити, "голий" Crew Dragon

Відео інтер'єру корабля Crew Dragon:

  • Багажник (транк)

Нижня частина капсули виділена під службовий відсік: тут розташовані авіоніка, система життєзабезпечення, а також двигуни Draco для маневрування на орбіті.

  • Двигуни SuperDraco

Службовий відсік також має вісім двигунів SuperDraco, які використовуються в ролі системи аварійного порятунку. SuperDraco привернули до себе особливу увагу в 2019 році, коли вогневі випробування Crew Dragon закінчилися вибухом і втратою капсули. Але SpaceX провели роботу над помилками і встигли показати надійність системи в наступних польотних випробуваннях.

Двигун SuperDraco

  • Стикування

Стикувальний порт Crew Dragon інженери заховали під носовим конусом зверху капсули. Порт відкривається незабаром після виходу на орбіту. Цей носовий конус також приховує під собою маневрові двигуни Draco і навігаційні датчики.

Стикування Crew Dragon з МКС

Як астронавти повернуться на Землю

Повертається капсула не на землю, як це роблять "Союз" чи Starliner, а сідає на воду. Щоб переконатися в надійності парашутної системи, SpaceX провели понад сотню випробувань.

Політ Crew Dragon завершиться відстикуванням від станції та поверненням на Землю. Корабель приводнився в Атлантичному океані біля узбережжя Флориди, де екіпаж і капсулу зустріне судно SpaceX Go Navigator.

Судно SpaceX – Go Navigator завантажить Crew Dragon та доправить астронавтів до суші

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...