"Все, що нажите непосильною працею" другою людиною КПУ: Кравчук зізнався, скільки грошей втратив у радянських вкладах

Перший президент України Леонід Кравчук втратив 10 тис. карбованців, що на той час було чималою сумою.

Про це він розповів в соціально-політичному ток-шоу «Голос народу», передають Патріоти України з посиланням на 112 Україна.

«У мене багато не було. Але за тими даними чимало, - я втратив 10 тис. карбованців. Яка була зарплата у першого секретаря ЦК Компартії України? Ніхто не знає - 900 рублів в той час. У завідувача відділом ЦК - 450, всього вдвічі менше. Зараз зарплата чиновника, цей «Нафтогаз», вдуматися - мільйони гривень, державний чиновник отримує 200-300 тис., пенсії 300 тис., а у президента України президентської пенсії немає зовсім. Я отримую пенсію народного депутата», - розповів Кравчук.

Він зазначив, що Україна - єдина країна в світі, де глави держави не забезпечені президентською пенсією. «... Мені соромно. Чому я повинен отримувати (депутатську, - ред.)? І Ющенко так само. Він зовсім ніякої пенсії зараз не отримує, у нього якісь хитрі доплати. У Кучми, - у нас депутатські пенсії», - додав політик.

Раніше Кравчук пояснив, що відмовився від державної дачі через те, що не хотів «експлуатувати державу».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...