Все збереглося як у капсулі часу: Археологи розкопали кафе з "сюрпризом" (фото)

Кафе "Зоммер" було розташоване в будівлі в стилі історизму, в районі за міськими стінами середньовічного Дрездена.

У Німеччині на площі Фердинанда в Дрездені в кінці липня археологи знайшли підвал кафе "Зоммер". Воно було зруйноване в 1945 році. Розкопки ж тут почалися в березні 2020 року, передають Патріоти України з посиланням на MDR.

У лютому 1945 року Дрезден піддався масштабному бомбардуванню з боку союзної авіації Великобританії і США. Бомби фактично стерли центр міста з лиця землі, загинули десятки тисяч людей.

Кафе "Зоммер" було розташоване в будівлі в стилі історизму, в районі за міськими стінами середньовічного Дрездена. Площа Фердинанда була закладена в 1861 році.

У підвалі-бомбосховищі археологи виявили посуд - винні пляшки, деформовані вибухом, горщики, чашки і тарілки з Майсенської порцеляни.Майсенську порцеляну почали виготовляти в Саксонії на початку XVIII століття. Технологію її виготовлення зберігали в таємниці. Посуд з такої порцеляни отримав світову славу, його купували заможні люди.

У підвалі також виявили машину для закупорювання пляшок. Відвідувачам розливали вино з бочок в пляшки. Судячи з етикеток, це було зокрема вино сорту бордо, повідомляє tag24.de.

Міністер культури Барбара Клепш зазначила, що речі збереглися, як в капсулі часу. У сусідній будівлі знайшли руїни друкарні і друковані форми.

Археологічні розкопки триватимуть до березня 2021 року. Нове будівництво на Фердінандплац планують завершити до 2025 року. На місці кафе "Зоммер" побудують дворівневий паркінг.


Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...