"Вселенський гуркіт" у космосі неабияк налякав науковців: Що трапилося

Вчені заявили про злиття нейтронної зірки і чорної діри, яке викликало вселенський гуркіт. Даному явищу у космосі дали назву S190814bv.

Нетипові зміни в просторі-часі зафіксував детектор гравітаційних хвиль LIGO, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Раніше даний детектор фіксував дюжину злиттів виключно чорних дір, але поглинання нейтронної зірки було виявлено вперше. "У мене відвисла щелепа, коли я перевірив ще раз дані", - заявив професор астрономії Джеффрі Латтімер з Каліфорнійського державного університету, що працює в лазерно-інтерферометричній гравітаційно-хвильовій обсерваторії LIGO.

За словами Латтімера, дана подія виходить за рамки теорії, злиття нейтронних зірок і чорних дір можуть розпорошувати в космос такі важкі елементи, як золото і уран.

Відзначається, що подія, яка викликала гуркіт вселенського масштабу, відбулася близько 870 мільйонів років тому, коли дві мертві зірки стали однією. Це зворушило тканину космосу гравітаційною хвилею, яка пронеслася крізь Землю і пройшла через три пари ретельно відкаліброваних датчиків, призначених для їх виявлення.

Це була перша така підтверджена подія, і третій тип зіткнень, виявлений завдяки гравітаційним хвилям. Якщо поточний аналіз залишиться в силі, дана подія ознаменує початок нової ери астрофізичних досліджень.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...