Всеукраїнський карантин: Як українці допомагають одне одному уникати громадського транспорту (відео)

У зв'язку з швидким розповсюдженням коронавірусу, у всіх містах України або скасували громадський транспорт, або суттєво обмежили його рух. Черга охочих потрапити до салону автобусів чи тролейбусів сягає кількох десятків метрів.

У таких умовах досить складно зберегти не лише фізичне здоров'я, але й психічне. Тож українці віднайшли більш безпечну альтернативу пересування містом, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

Запровадження загальнонаціонального карантину передбачає закриття метро у всіх містах України. Це спричинило дуже довгі черги з людей, які тепер чекаю наземного транспорту.

Попри рекомендацію сидіти вдома через епідемію коронавірусу, багато киян не можуть собі цього дозволити. Подорожувати на таксі – задорого, а в автобусах – багато людей.

Небайдужі кияни на автівках в мережі почали пропонувати брати подорожніх. Євгенія Швіц долучилася до такої ініціативи. Головна умова – маска на обличчі, дезінфікатор або ж гумові рукавички. Сама дівчина теж обробляє автівку перед кожною поїздкою. "Зараз заходити в маршрутки – це не дуже гарна ідея, тим паче, що там точно більше, ніж 10 людей", – зазначила автомобілістка Євгенія Швіц.

Однак дівчина більш охоче поки що підвозить здебільшого знайомих. Натомість учасники спільноти столичних автомобілістів відкрили групи взаємодопомоги у телеграмі для кооперації з пасажирами.

10 телеграм груп – на 10 районів. Майже щогодини у кожному районному телеграм-каналі нагадують про правила безпеки під час епідемії. Також зазначають інші деталі – пасажир, водій, час і шлях.

Райони, в яких діють телеграм-канали:

  • Голосіївський;
  • Дарницький
  • Деснянський;
  • Дніпровський;
  • Оболонський;
  • Печерський;
  • Подільський;
  • Святошинський;
  • Солом'янський;
  • Шевченківський.

Через суттєві обмеження роботи громадського транспорту, на роботу не встигають і медпрацівники. Велика кількість з них проживає за містом, і потрапити у Київ – дуже складно. Самостійно вони запустили телеграм-канал MedHelpKyiv.

Тепер вони можуть подорожувати до лікарень не лише на автівках, а й на мотоциклах. "Від цього залежить життя людей. Вони там пишуть, коли їм їхати і куди, а водії реагують. Там не тільки мотохелпівці. Ми коментуємо: "На мотоциклі готові?". Тоді забираємо. Екіпірування для пасажирів у нас є", – розповів директор ГО "Мотохелп" Дмитро Буренін.

До київського флешмобу вже приєднались чимало українських міст. Мовляв, без медиків у лікарнях від епідемії ми точно не убережемось. Про допомогу просять вже й працівники інших важливих професій – рятувальники і поліцейські.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...