"Всі осколки прийняв на себе": У Харкові поховали загиблого Героя (фото)

За виявлений героїзм Михальчука посмертно представлять до високої державної нагороди "Герой України".

У Харкові 18 грудня на Алеї Героїв похоронили 21-річного воїна Національної гвардії України Сергія Михальчука, передають Патріоти України з посиланням на Об'єктив.

Захисник України героїчно загинув, прикривши собою від осколків бойового побратима під час своєї першої ротації на війну. "Внаслідок влучання міни в окоп вирішив прикрити товариша собою. Бо той не встиг дійти до укриття. Більшість осколків прийняв на себе. Отримав поранення, несумісні з життям. Водночас врятував життя товариша. Друг отримав легші поранення", – розповів командир військової частини №3018 НГУ Іван Миропольський.

"Чудовий спортсмен, хороший стрілець. Був класним кулеметником, перебував на найнебезпечнішій ділянці фронту. Тільки слова позитиву. Ми втратили серйозного бійця", – додав він.Сергій МихальчукЗа виявлений героїзм Михальчука посмертно представлять до високої державної нагороди "Герой України".

Напередодні з юним воїном його побратими попрощалися просто на передовій – в селищі Новолуганське. На площі біля сільради населеного пункту зібралися нацгвардійці та деякі місцеві патріоти. Після цього тіло хлопця відвезли в рідне село Великі Проходи на Харківщині у Дергачівському районі.

Він народився у багатодітній родині й був наймолодшим серед шістьох дітей. В НГУ хлопець пішов не одразу по закінченні школи, а після проходження строкової служби. Тоді він підписав контракт і потрапив на фронт.

"Він мені подарував життя", – згадує військовий з позивним "Веселий", який на момент смертельної атаки російських терористів стояв за Михальчуком. "Сергій всі осколки прийняв на себе", – додав боєць НГУ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...