Всі побоюються зими: "Коронавірус буде циркулювати і далі", - інфекціоніст з Ізраїлю

Кількість випадків зараження від кожного хворого коронавірусом взимку в два рази більше, ніж влітку.

Світу трохи пощастило, що епідемія коронавірусу почалася, коли сезон грипу завершився, інакше втрати були б іще більшими. Таку думку висловив старший лікар інфекційного відділення Першого медичного центру Тель-Авіва Євген Кацман, передають Патріоти України з посиланням на видання Гордон.

"Особливість наступної зими в тому, що коронавірус циркулюватиме паралельно із грипом. Вони не заважають один одному, не витісняють один одного. Тому наслідки можуть бути набагато гіршими, ніж зараз. У сезон лікарні заповнюють пацієнти з ускладненнями грипу, яких у нас зазвичай багато, і паралельно з ними надходитимуть пацієнти з коронавірусом. Треба сказати, що всьому світу цього року трохи пощастило, тому що коронавірус прийшов, коли завершився сезон грипу. Якби коронавірус прийшов раніше, картина була б іще складнішою", – розповів співрозмовник.

За його словами, узимку вірус поширюється інтенсивніше, ніж улітку. "Коронавірус циркулюватиме й далі. Усі бояться зими, тому що за холодної температури на різних поверхнях (кнопки ліфтів, ручки автобусів тощо) вірус живе довше. І кількість випадків зараження від кожного хворого буде удвічі більшою, ніж улітку", – зазначив Кацман.

Він повідомив, що в Ізраїлі вже почали обстежувати людей на антитіла до коронавірусу, щоб зрозуміти, який відсоток населення перехворів. "Вважаю, дослідження покаже 10–20% населення з імунітетом. Однак ми знаємо, що не в усіх перехворілих виробляється імунітет. І ще не розуміємо, що це означає. Ми ще не знаємо, чи є імунітет у носіїв. Імовірно, вони можуть заразитися знову. Узагалі, наявність антитіл не обов'язково визначає імунітет. Людина, що має антитіла, може знову захворіти. І навпаки – у людини може не бути антитіл, а захворіти вона не може. Ми ще багато чого не знаємо", – сказав лікар.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...