Втекли ув'язнені: В одеській колонії стався бунт і пожежа (фото, відео)

27 травня в одеській Південної виправної колонії загального режиму №51 сталася масова втеча ув'язнених, бунт і пожежа.

За попередньою інформацією, ув'язнені підняли бунт через погані умови утримання. Усередині колонії забарикадувалися більше ста чоловік, вони спалили автомобіль Держслужби з надзвичайних ситуацій, передають Патріоти України з посиланням на видання Думская.

«Мій знайомий в колонії мені розповів, що в колонії №51 на даний момент відбувається бунт, що поліцейські б'ються з зеками і вбивають один одного, а потім кинув трубку. Це дуже терміново», - розповіла кореспонденту УСІ Людмила Дегтяр.

У редакції також відзначають, що в 51 колонії відбувають покарання ті ув'язнені, які раніше в тюрму не потрапляли. Тобто рецидивістів там немає.

Згодом стало відомо, що інформація про втечу і захоплення заручників виявилася помилковою. На поточний момент всередині пенітенціарної установи «працює» спецназ.

Екс-керівник Держпенітенціарної служби Сергій Старенький на своїй сторінці в Facebook повідомив, що конфлікт в колонії триває вже п'ятий день і зараз перейшов в активну фазу.

За інформацією журналістів, ув'язнені виправдовують свої дії тим, що їх годують поганою їжею. У розпорядженні редакції також з'явилися фото їжі, якої нібито годували ув'язнених.

Прес-служба Національної поліції повідомляє, що на поточний момент правоохоронці повністю контролюють ситуацію в колонії. Призвідники бунту ізольовані, з учасниками ведуться переговори. В ході бійки були поранені четверо співробітників колонії. Загиблих немає.

Поліцією відкрито кримінальне провадження за статтею 392 (дії, що дезорганізують роботу установ виконання покарань) Кримінального кодексу України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...