Втрачає козир: "Крим - слабке місце Путіна", - Портников

Блокування Роскомнаглядом сайту Міністерства з реінтеграції тимчасово окупованих територій України говорить про те, що президент Росії Володимир Путін боїться втратити Крим і розуміє, що це неминуче.

Путін усвідомлює, що такий розвиток подій позбавить його по суті єдиної перемоги, яку він пропонує своїм виборцям. Такого висновку дійшов український журналіст, публіцист Віталій Портников, передають Патріоти України з посиланням на Крим. Реалії.

"Причина (блокування. – Ред.) в тому, що на сайті Міністерства з реінтеграції на рівних присутні Крим і Донбас. Так, це не "Міністерство мінського процесу". Так, це відомство, саме створення якого точно відображає конституційну позицію України – окуповані не тільки окремі райони Донецької і Луганської областей, на які Росія формально не претендує, але і територія Криму, яку Росія всупереч всім нормам міжнародного (і свого) права анексувала", – пояснює він.

Портников також звернув увагу на те, що сайт українського міністерства – перший сайт державної структури України, заблокований Росією. При цьому журналіст нагадав, що у інших країн – і у Республіки Молдова, і у Грузії – теж є відомства, які займаються реінтеграцією окупованих Росією територій. Але ніяких особливих претензій до них за всі ці десятиліття не висувалося, а їх інтернет-представництва доступні в Російській Федерації.

"А чому? А все тому ж. Росія формально не претендує на території Придністров'я, Абхазії і Південної Осетії. Це – її колонії, протекторати, але це не сама Росія. Як, втім, і "народні республіки" Донбасу. А ось Крим... А Крим – це територія, за яку Кремль, схоже, буде триматися до останнього навіть в період пандемії, обвалу нафтових цін і падіння російської економіки", – переконаний Портников.

Саме тому, підкреслює він, Путін вирішив всупереч праву і здоровому глузду конфіскувати майно українських громадян та інших негромадян Росії в Криму, а також заблокувати сайт українського Міністерства з реінтеграції.

"Сайт відомства, саме існування якого нагадує: анексія Криму – це всього лише період від окупації до реінтеграції. А такі нагадування Путіну, думаю, чути дуже не хочеться. Тому що без анексованого Криму його режим втрачає свій головний політичний козир. І, за його логікою, ніхто в Росії і самому Криму не повинен вважати, що півострів може і справді "повернутися в рідну гавань". В українську гавань", – зробив висновок публіцист.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...