"Втрачають актуальність": "У Києві не буде голови КМДА, як і по усій Україні - керівників ОДА", - Корнієнко

Нова українська влада має намір затвердити законопроект про введення інститутів префектів в Україні. У новій редакції закону про столицю взагалі може не бути посади голови КМДА.

Про це заявив заступник голови парламентської фракції партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко, передають Патріоти України з посиланням на LB.ua.

"Можливо, в новій редакції закону про столицю такої позиції, як глава КМДА, взагалі не буде. Зрозуміло, що зараз вона є в Конституції, але в тих змінах, які ми плануємо загалом щодо децентралізації, не буде глав ОДА", - заявив Корнієнко, коментуючи звільнення з посади голови Київміськдержадміністрації мера Києва Віталія Кличка.

За словами Корнієнка, замість голів обласних державних адміністрацій планують ввести інститут префектів.

"Київ хоч і регулюється окремим законом "Про столицю", але він не може випадати із загальної колії. Якщо у всій країні не буде ОДА, чому вона буде в Києві? Відповідно "танці" навколо посади голови КМДА вже втрачають актуальність", - сказав заступник голови фракції партії "Слуга народу".

На запитання щодо того, "навіщо тоді вся ця історія зі звільненням Кличка з посади КМДА загалом потрібна", він відповів: "Це право президента".

Корнієнко додав, що відповідний законопроект вже готовий, його авторами виступила група депутатів від "Слуги народу".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...