Втручання у вибори в США: У Держдепі пояснили, чому розсилають українцям SMS про $10 млн винагороди

Згідно з повідомленнями в мережі, SMS відсилали з американських і українських номерів.

Багатьом в Україні прийшли SMS-повідомлення про програму Державного департаменту Rewards for Justice (Винагорода за справедливість), яка пропонує грошову винагороду за інформацію про втручання у вибори в CША, передають Патріоти України з посиланням на Голос Америки.

У декого надійність таких SMS викликала сумнів, оскільки тест повідомлень був написаний з одруківкою. "Держдеп США пропонує до $10 млн за інформацію о втручання у вибори США. Якщо ви володієте інформацією, звертайтеся", - йшлось у повідомленні з посиланням на веб-сайт програми.

Голос Америки звернувся до Державного департаменту з проханням пояснити, хто і з якою метою відправляв повідомлення людям в Україні.

"Програма Державного департаменту Rewards for Justice (RFJ) рекламує пропозицію нагороди через SMS-повідомлення та безліч інших комунікаційних інструментів і технік. Наші SMS-повідомлення посилаються на офіційні сторінки програми в соціальних мережах, які доступні різними мовами. Це - всесвітня кампанія різними мовами", - повідомили Голосу Америки в пресслужбі Державного департаменту.

У відомстві також додали, що якщо в людей виникають сумніви щодо надійсності отриманих повідомлень, вони можуть перейти безпосредньо за посиланням на сайт.

Водночас, ЗМІ повідомили про те, що SMS-повідомлення з аналогічним текстом отримували і в Росії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...