Ви здивуєтеся: Фахівці склали список найбільш корисних алкогольних напоїв

Вчені відзначили, що помірне вживання цих напоїв корисно для здоров'я.

Фахівці із США склали список найбільш корисних видів алкоголю. З'ясувалося, що крім червоного вина, у цей список потрапило темне пиво і популярний коктейль "Кривава Мері". В топ найкорисніших напоїв увійшли: червоне вино, темне пиво, Сангрія і коктейль "Кривава Мері", передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Червоне вино. Цей напій має велику поживну цінність і в одній пляшці червоного вина міститься від 4% до 9% денної норми заліза, 9,4% калію і 5% магнію. Також у вині багато антиоксидантів, флавоноїдів і ресвератролу. Саме ресвератрол знижує ризик утворення тромбів і рівень "поганого" холестерину в крові.

"На додаток, червоне вино низькокалорійне. Як правило, калорійність одного келиха становить від 110 до 130", - відзначають вчені.

Темне пиво. Воно вважається низькокалорійним, оскільки в 350 мл міститься всього 128 калорій. У темного пива є антиоксидантні властивості, регулярне вживання в помірних дозах знижує ризик захворювання серцево-судинної системи, а також знижує ризик утворення тромбів.

"Кривава Мері". В цьому коктейлі дуже мало калорій, але маса поживних речовин. До складу напою входить томатний сік, активною речовиною якого є лікопен. Він захищає організм від захворювань простати. Також у ньому містяться катехіни, які захищають шкіру і зеаксантин, який захищає очі. Крім того, вітамін А, флавоноїдні антиоксиданти, каротин, ксантин, лютеїн, вітамін С і калій.

"Помідори мають протиракові властивості. А хрін, який часто додають в цей напій, має знеболювальні, антибіотичні властивості та захищає від інфекції сечовивідних шляхів", - додали вчені.

В цей коктейль іноді додають селеру, яка нормалізує кров'яний тиск, запобігає появі каменів у нирках і допомагає боротися з безсонням.

Сангрія. Цей напій дуже популярний в Іспанії і його готують з червоного вина (іноді ігристого) з додаванням свіжих фруктів, цукру і невеликої кількості міцного алкоголю – лікеру, бренді, рому.

"Завдяки вину і фруктам в напої міститься багато вітаміну С і антиоксидантів. Деякі фахівці стверджують, що Сангрія – це червоне вино у квадраті", - вказується в статті.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...