Вибори 2019: Теледебати Зеленського і Порошенко - що потрібно знати (інфографіка)

Теледебати між двома кандидатами в президенти повинні відбутися сьогодні.

Дебати Зеленського і Порошенка заплановані на п'ятницю, 19 квітня. Центр демократії і верховенства права CEDEM підготував інфографіку в якій вказані 10 основних пунктів щодо дебатів між двома кандидатами, передають Патріоти України.

Підкреслюється, що кандидати в президенти повинні особисто брати участь у дебатах і не допускаються довірені особи або представники кандидатів.

Дебати проходять за кошти держбюджету. Один час теледебатів обходитися країні в 6 мільйонів гривень. Дебати мають відбутися 19 квітня з 20:00 до 21:00.

Прямий ефір транслюватимуть UA:Перший і UA:Українське радіо. При цьому інші канали можуть вести трансляцію безкоштовно.

Хто з кандидатів виступить першим, вирішить жеребкування, яку проведуть за 10 хвилин до прямого ефіру.

Формат теледебатів буде наступний: 5 хвилин максимум дається кандидатам на вступне слово. При цьому час самої дискусії становитиме 36 хвилин. На завершення кожен кандидат має право висловитися, але це не повинно зайняти більше 5 хвилин. Репліки кандидатів становлять не більше 30 секунд.

Формат дискусії передбачає, що кандидати можуть задати один одному 4-5 питань, кожне з яких не повинно перевищувати 1 хвилину. При цьому на відповідь відводиться 3 хвилини часу.

Якщо на дебатах буде присутній лише один з кандидатів, то весь ефірний час надається йому для проведення передвиборної агітації.

У Громадському також зазначили, що якщо кандидати хочуть, крім теледебатів, провести дебати на стадіоні, то це їх право. Закон цього не забороняє.

"Однак готовність політиків приходити в ефір незалежного ЗМІ - це індикатор політичної зрілості і поваги до громадянського суспільства, поваги до закону", - зазначили в Громадському.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...