Вибори президента Молдови: У першому турі лідирує прозахідна опозиціонерка Майя Санду

За даними ЦВК, жоден з кандидатів не набрав більше 50% голосів виборців, а, значить, через два тижні повинен відбутися другий тур.

Майя Санду та Ігор Додон

На виборах президента Молдови, які відбулися в неділю, лідирує прозахідна опозиціонерка Майя Санду. Такими є дані ЦВК Молдови за результатами підрахунку понад 99%% бюлетенів, передають Патріоти України.

За даними ЦВК, жоден з кандидатів не набрав більше 50% голосів виборців, а, значить, через два тижні повинен відбутися другий тур, в який, судячи з результатів голосування 1 листопада, пройдуть Ігор Додон і Майя Санду.

Найбільше громадян проголосували за майю Санду(36,10%) і Ігоря Додона (32,66%). На третьому місці опинився Ренато Усатий, який набрав 16,91% голосів. Далі йдуть Віолетта Іванова (6,50%), Андрій Нестасе (3,26%), Октавіан Цику (2,01%), Тудор Деліу (137%). На останньому місці Дорін Кіртоаке з 1,20% голосів.

При цьому жителі Кишинева більше підтримують Майю Санду. Також Санду лідирує за кордоном.

Нагадаємо, що 1 листопада в Молдові пройшли всенародні вибори президента. Явка склала 42,76%. У країні проголосували понад 1,2 млн осіб. За кордоном на виборчі дільниці прийшли ще 148 тис. громадян.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...