Вибори в Грузії: Саакашвілі передчасно похвалився перемогою (відео)

За даними ЦВК, партія влади "Грузинська мрія" займає перше місце.

Міхеїл СаакашвіліЕкспрезидент Грузії, голова Виконавчого комітету Нацради реформ України Міхеїл Саакашвілі передчасно похвалився перемогою на виборах у Грузії. Однак Центральна виборча комісія дала інші результати. На своєму YouTube-каналі 31 жовтня він опублікував відеозвернення. У ньому Саакашвілі розповів, що опозиція Грузії загалом "здобула переконливу перемогу, отримавши майже 50% голосів", передають Патріоти України.

Він наголосив, що основа опозиції – його партія "Єдиний національний рух". Водночас, за словами Саакашвілі, лідер партії влади "Грузинська мрія" Бідзіна Іванішвілі набрав усього 40% голосів.

"Серед опозиції основний кістяк складає "Єдиний національний рух", який очолюю я. Ми отримали майже 34% голосів. А за іншими даними, з виборчих комісій, ми отримали у всіх головних містах Грузії понад 50% голосів", – заявив Саакашвілі.

Водночас, за даними обробки грузинською ЦВК 97,09% протоколів, оприлюдненими 1 листопада, "Грузинська мрія" Іванішвілі лідирувала і набирала 48,05% голосів. В опозиційного блоку "Сила в єдності", до якого входить партія Міхеїла Саакашвілі "Єдиний національний рух" – 27,07%.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...