Вибори, вибори..: Facebook показав, скільки українські політики витрачають на рекламу в соцмережі

Зараз можна подивитися суму, яку заплатила кожна з партій за останній день, тиждень і в період з червня, але точної дати немає.

Соціальна мережа Facebook оприлюднила дані про суми за політичну рекламу українських партій. У рейтингу лідирує партія Вакарчука "Голос". Про це свідчать дані в Бібліотеці реклами, передають Патріоти України.

Згідно з даними соцмережі, по сплачених сумах лідирує сторінка партії "Голос" Святослава Вакарчука. Всього за звітний період вона заплатила 88 742 долари. З 9 липня політсила проспонсорувала 103 публікації за 9865 доларів.
Друге місце в рейтингу займає партія п'ятого президента Петра Порошенка "Європейська солідарність", яка в червні-липні заплатила Facebook за просування своєї сторінки 66672 доларів.

Несподівано в рейтингу сторінок за кількістю оголошень перше місце займає сторінка "Бойко - прем'єр". Ця сторінка агітує за співголову "Опозиційні платформи - За життя" Юрія Бойка. Вона оплатила в цілому одну тисячу дев'ятсот сімдесят одне оголошення, віддавши за них 29 535 доларів.

Сторінка блогера Анатолія Шарія за політичну рекламу заплатила Facebook 18 661 долар.

У той же час, політичні партії замовляли додаткову рекламу своїх сторінок або сторінок лідерів партії. Ці дані враховуються окремо. Наприклад, "Голос" за рекламу сторінки Святослава Вакарчука заплатив 10 801 долар.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...