Вибори, вибори..: Колишній "регіонал" роздає мед в обмін на персональні дані

За одну 300-грамову банку людина має заповнити анкету, вказавши свої дані, зокрема: прізвище, ім'я та по батькові, адресу проживання та номер мобільного телефону.

На Луганщині з нагоди Яблуневого спасу фонд колишнього нардепа-"регіонала" Володимира Струка роздавав баночки з медом. Про це повідомляє громадянська мережа "Опора", передають Патріоти України.

"Медову допомогу" роздавали жителям міста Кремінної. Це 113-й мажоритарний виборчий округ, у якому Струк балотувався на позачергових парламентських виборах 2019 року. Мед видавали в офісі фонду. На баночках напис: "Рекомендую вживати замість цукру. Володимир Струк".

Очевидці розповіли, що мед роздають в обмін на персональні дані. За одну 300-грамову банку людина має заповнити анкету, вказавши свої дані, зокрема: прізвище, ім'я та по батькові, адресу проживання та номер мобільного телефону.

Спостерігачі кажуть: у міжвиборчий період до факту можливого висування суб'єкта кандидатом такі дії не кваліфікуються як правопорушення. Однак не звертати уваги на таку "благодійність" в обмін на дані виборця не можна.

Цією прогалиною в законодавстві активно користуються. Людям потрібно нагадувати, що невідомо, як можуть використати їхні особисті дані під час виборчої кампанії. Як правило, з таких "анкет прихильників" потім можуть бути розбудовані мережі з підкупу, кажуть в "Опорі".

Володимир Струк відомий тим, що в січні 2014-го під час засідання Верховної Ради був спійманий на кнопкодавстві народною депутаткою Лесею Оробець. При спробі перешкодити незаконному голосуванню вдарив її у сонячне сплетіння.

Володимир Струк - праворуч
У травні 2014 року проти Струка прокуратура розпочала кримінальне провадження за ознаками закликів до порушення територіальної цілісності України.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...