Викопну рептилію рекордних розмірів знайдено в Антарктиді

Виявлений плезіозавр найбільший з відомих на даний момент еласмозаврід, довжиною близько 11 метрів і вагою 13,4 метричних тонни.

Палеонтологи виявили в Антарктиді останки давньої рептилії, плезіозавра, довжина тіла якої досягала 11 метрів На даний момент цей "морський монстр" є найбільшим відомим еласмозаврідом, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.
Еласмозавріди - це сімейство загону плезіозаврів, його представники мали дуже довгі шиї. Жили ці рептилії між верхнім тріасом і кінцем крейдяного періоду і зустрічалися у всіх водах світового океану.
Виявлений плезіозавр був найбільшим з відомих на даний момент еласмозаврід, довжиною він був близько 11 метрів, а важив 13,4 метричних тонни. На думку дослідників, він належав до роду Aristonectes, однак вони не впевнені, чи є він представником нового виду (по знайденим залишкам, як зазначається, про це судити важко).
Знайдена рептилія була вже дорослою особиною, але у неї не було такої довгої шиї, як у інших еласмозаврід, у неї було набагато менше шийних хребців. Полював плезіозавр, ймовірно, на безхребетних, а його розміри вказують на те, що здобичі в екосистемі було дуже багато.
Вперше останки були знайдені на острові Сімор ще в 1989 році. Разом з тим, дослідники поверталися на острів в 2005, 2012 і 2017 роках для того, щоб повністю витягти останки. В результаті їм вдалося зібрати 800 кілограмів скам'янілих кісток.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...