Використовують реальний номер банку: "ПриватБанк" попереджає про нову схему шахраїв

В «ПриватБанку» нагадали, що ніколи не просять клієнтів надати через телефон номер банківської карти, термін її дії, PIN-код або CVV2-код картки, пароль Приват24, а також паролі, які надходять в SMS.

Фінансові шахраї вигадали нову схему, як заволодіти грошима клієнтів «ПриватБанку». Для цього вони використовують реальний номер фінустанови, повідомляє пресслужба «ПриватБанку» в Facebook, передають Патріоти України.

Зловмисники телефонують з номера +380567161131 й представляються менеджером «ПриватБанку». Після чого повідомляють абоненту новину, що нібито з його банківської картки намагалися здійснити переказ, але банк заблокував операцію. Тепер для «безпеки» клієнт повинен заповнити анкету та надати свої дані, зокрема CVV2-код картки.

У фінустанові зазначили, що номер +380567161131 дійсно належить «ПриватБанку», однак він використовується тільки для прийому дзвінків. Тому банк рекомендує не брати трубку, якщо абонент бачить вхідний дзвінок з цього номера. Це телефонують шахраї.

Окрім того, в «ПриватБанку» нагадали, що ніколи не просять клієнтів надати через телефон номер банківської карти, термін її дії, PIN-код або CVV2-код картки, пароль Приват24, а також паролі, які надходять в SMS. Такі відомості є конфіденційними, тому ніхто не повинен їх знати, окрім власника.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...