Викрадений українськими спецслужбами учасник знищення МН17 на суді розповідав про "громадянську війну", "карателів" на Добасі і відсутність росіян (відео)

За словами Цемаха, він працював разом з дружиною в гірничому технікумі, а в лави терористів пішов служити, щоб «захистити свою землю».

Вивезений з «ДНР» терорист Володимир Цемах, який може бути причетний до катастрофи Boeing MH17, в суді розповів, як його затримали і про свою службу з бойовиками. На питання він відповідав шляхом відеоконференцзв’язку, передають Патріоти України.

“Я був у непритомному стані. Дуже довго. Затримання проводили двоє незнайомих людей. Вони зайшли до мене додому. А провозили мене вже потім через Мар’їнку”, – згадує бойовик.

За його словами, він працював разом з дружиною в гірничому технікумі, а в лави терористів пішов служити, щоб «захистити свою землю». “Я боєць, який захищав свою землю від тих, хто її розстрілював. Російських військовослужбовців там не бачив”, – сказав Цемах журналістам.

Його адвокат Роман Гонтарєв зазначив, що його підзахисного затримали 27 липня в місті Сніжне Донецької області зі застосуванням «насильства». «Рукояткою пістолета вдарили по голові і застосували снодійну речовину. Потім провезли через лінію розмежування. До нього правоохоронці застосовували психотропні снодійні речовини. Ми зараз не можемо довести ці обставини. З матеріалів випливає, що Цемаха затримали без рішення суду», – стверджує захисник терориста.

Також він заявив, що прокурор не довів наявності підстав для законного затримання, а всі докази – це матеріали, датовані 2014-2015 роками. «Не допитані у справі й свідки, які вказували, що Цемах на момент затримання тільки скоїв злочин. Також відсутній потерпілий, який говорив про Цемаха. Постанови про затримання не було», – поскаржився адвокат.

Прокурор наполягає, що є незаперечний доказ причетності Цемаха до терористичного угруповання «ДНР»: при ньому виявили документи, які свідчать про це. Крім того, він може володіти важливою інформацією про те, як був збитий Boeing малайзійської авіалінії, і свідчити з цього приводу в Нідерландах.

Цемах заявив, що свою провину не визнає, а про можливий обмін з ним ніхто ще не говорив.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...