Вилучили "нацистські матеріали, зброю та інструкції з виготовлення вибухових пристроїв": У ФСБ РФ заявили про затримання 14 "українських терористів"

Спецслужби повідомляють, що українці отримували інструкції з Харкова та Києва з виготовлення засобів терору, вчинення терористичних актів, масових вбивств і насильницьких акцій стосовно громадян.

У Росії в Геленджику і Ярославлі затримали 14 учасників української молодіжної радикальної спільноти "М.К.У". Про це заявила Федеральна служба безпеки РФ, передають Патріоти України.

Відзначається, що у них вилучили "нацистські матеріали, зброю та інструкції з виготовлення вибухових пристроїв".

"У рамках кримінальної справи за ст. 282.1 КК РФ (" Створення екстремістської спільноти і участь в екстремістській спільноті") припинено діяльність організованої групи прихильників української молодіжної радикальної спільноти "М.К.У.", створеної громадянином України Красновим Єгором, 2000 року народження, які використовують в мережі інтернет псевдонім Єгор Яковлєв", - йдеться в заяві.

У ФСБ додали, що затримані дають свідчення, згідно з якими їх група була організована в 2019 році під ідеологічним впливом Краснова.

"Надалі від нього та інших українських членів "М.К.У." з Харкова і Києва були отримані інструкції з виготовлення засобів терору, вчинення терористичних актів, масових вбивств і насильницьких акцій стосовно громадян. Підготовка до них велася на спеціальних тренуваннях, а практичні навички відпрацьовувалися на побитті бездомних і представників молодіжних субкультур". В якості демонстрації прихильності нацистській ідеології членами вказаної групи була спалена копія Прапора Перемоги. Відеозвіт про дану акцію був спрямований членам "М.К.У." в Україні", - йдеться в заяві.

Також повідомляється, що Краснов в 2020 році в мережі закликав своїх прихильників до активізації терористичної діяльності на території Росії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...