Вимагали $500 тисяч: Затримано організаторів серії вибухів у Києві (фото)

Правоохоронці ідентифікували власників і користувачів мобільних телефонів, з яких приходили повідомлення.

Співробітники Служби безпеки України затримали двох організаторів серії вибухів в Києві. Про це інформує прес-служба СБУ в Facebook, передають Патріоти України.

За версією слідства, учасники угруповання влаштували вибух біля входу на станцію метро «Шулявська» і в житловому будинку на столичному Подолі, використовуючи саморобні вибухівки. Крім цього, правоохоронці знешкодили один вибуховий пристрій біля метро «Мінська», а ще одне виявили на сортувальній станції після анонімного дзвінка.В СБУ повідомили, що після першого вибуху організатори і виконавці терактів прислали в спецслужбу, Міністерство внутрішніх справ та інші державні органи, а також ЗМІ, вимоги перерахувати їм 50 біткоіни орієнтовною вартістю 500 тис. Дол. На електронний гаманець із зашифрованим повідомленням у вигляді QR- коду.Правоохоронці ідентифікували власників і користувачів мобільних телефонів, з яких приходили повідомлення. Оперативники встановили місця їх перебування і транспорт, який був задіяний при підготовці терактів. В результаті СБУ вийшла на двох основних виконавців.Саме ці двоє затриманих закладали і приводили в дію вибухові пристрої в різних районах Києва. Для здійснення терактів злочинці використовували різні телефони і картки операторів мобільного зв'язку, wi-fi роутери, плати і схеми передачі сигналів для приведення в дію вибухівки. З метою конспірації вони таємно пересувалися по столиці і намагалися не попадатися на камери відеоспостереження.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...