Винних так і не знайшли: У харківській лікарні немовля плавало в крові

Під час пологів мешканка Харкова Олена А. втратила дитину. Батьки у смерті сина звинувачують лікарів.

Харківський пологовий будинок №1

За словами Олени, медики тиснули на живіт так, що порвалася плацента, і малюк загинув миттєво. Трагедія сталася понад 10 місяців тому, одначе, за словами жінки, розслідування справи й досі на місці. Про подробиці цього випадку та про те, що заважає розлідуванню причин смерті новонародженого і покаранню, у разі встановлення винних, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Пост відчаю

Історію Олени опублікувала в соцмережі її подруга Тетяна Мєдвєдєва. За словами Тетяни, у її подруги вагітність перебігала добре. Народжувати Олена поїхала близько 23:00 23 вересня 2019 року до пологового будинку №1 у Харкові. Там у неї визначили слабку пологову діяльність і заходилися стимулювати.

"Лікарка прийшла тільки о 4 ранку. Збирає акушерку, ще кілька осіб в пологовому залі, повне розкриття: "Тужся!" Весь цей час вимірювання датчиком КТГ були в нормі. Фраза лікаря: "Чи не вставився в таз". Каже акушерці тиснути на живіт (при зустрічах я піднімала це питання, відповіддю було: "У нас не тиснуть"). Кличуть підмогу, і дві тітки, з пристойною вагою, а я мініатюрна, навалюються на живіт, спираючись на стіну", - розповідає Олена у публікації.

Смерть немовляти

Далі, за словами породіллі, їй стало зле, вона відчула різкий пекучий біль поперек живота, дві найсильніші конвульсії дитини і тишу.

"Міряють КТГ - пульс дитини 90 і нижче, нижче, і все. Мене почало трусити, починаю втрачати свідомість. Як виявилося, це був геморагічний шок, акушерки тиском відірвали плаценту, виникла кровотеча, малюк загинув за секунди. Лікарка ще тримала в мені руки, а малюк загинув. Я ледве змогла показати, що боляче і де, але лікарка в той час сперечалася з чоловіком, що не потрібно робити кесарів розтин, як він просив, що їх за це лають. І всі ці 20 хвилин мій малюк вже плавав в моїй крові з відірваною плацентою", - розповідає Олена.

У смерті своєї дитини жінка звинувачує медиків пологового будинку №1 Харкова. За словами породіллі, через те, що акушерки намагалися силоміць витіснити дитину, її малюк помер.

Саму ж Олену ледве витягли з того світу. Вже мертву дитину діставали за допомогою кесаревого розтину.

"Я здорова жінка, була... Друга вагітність минала легко, без єдиної скарги. Всі аналізи та УЗД в нормі. Кровотік, плацента - норма. Доношений і здоровий малюк. Домовленість з лікарем, огляди, консультації. У жіночий консультації лікар благословила на природні пологи", - розповідає Олена.

Чи винні лікарі

У 1-му пологовому будинку Харкова кажуть, що заклад - один з найкращих в місті, а всі проблемні випадки розслідує спеціальна комісія і подає висновки до правоохоронних органів.

"У нас усі випадки розслідуються. За довгі роки нашої роботи у нас не було таких випадків, коли комісія встановила, що лікар виконував свою роботу неправильно", - повідомили у приймальні пологового будинку №1.

Жінка ж звинувачує слідчого у затягуванні справи. Як розповіла Олена А., після пологового будинку вона отримала медичну картку, у якій були не її аналізи.

"У мене в історії пологів данні ЕКГ з’явилися не мої, аналізи глюкози, інші аналізи. Можна сказати, зовсім нова медична картка стала на 88 сторінок. Слідчий не провів експертизу цих документів. Лікарів до цих пір ніхто не опитав. Справа стоїть на місці", - говорить Олена.

Жінка розповідає, що слідчий перестав відповідати на її дзвінки, а експерти судово-медичної експертизи її запевнили, що уже б давно зробили все необхідне, але слідчий не відповідає на їхні запити.

Гальмують бюрократичні процедури

Водночас слідчий, який веде цю справу розповів, що справа наразі перебуває на комісійній експертизі.

"Гальмують бюрократичні процедури. На запити та їх обробку потрібен час. Лікарів та акушерок не допитували, тому що ще не має висновку експертизи. Для того, щоб зрозуміти ступінь їхньої провини і правильно ставити їм питання у нас має бути на руках висновок", - прокоментував слідчий у цій справі Сергій Топорков.

Поки ж Олена вчиться жити зі своїм болем. Жінка сподівається, що справа таки зрушить з місця, будуть зроблені відповідні висновки, аби уникнути подібних трагедій в майбутньому, а винні у смерті її дитини понесуть покарання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...