''Виникає тривога'': Український генерал прокоментував призначення нового секретаря РНБО (відео)

Адміністрація Зеленського активно займається пошуком кадрового ресурсу, щоб заповнити вакансії, що є в компетенції президента.

Олександр Данилюк

Новопризначений секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк має піклуватися найперше про військовий сектор, а не питання, які не входять до його компетенції. Таку думку висловив у ефірі ObozTV ветеран зовнішньої розвідки України, генерал-лейтенант Василь Богдан, коментуючи перші заяви Данилюка на новій посаді, передають Патріоти України.

Як зазначив генерал, адміністрація Зеленського активно займається пошуком кадрового ресурсу, щоб заповнити вакансії, що є в компетенції президента. Однак, на його думку, "не всі ці призначення є вдалими". "Щодо секретаря РНБО я скажу таке. В ситуації, коли триває російсько-українська війна, агресія, і ми фактично щодня зазнаємо втрат на східному фронті, безумовно, на цю посаду має бути призначена високопрофесійна компетентна людина", — вважає він.

"Оскільки РНБО є координатором сектору безпеки і оборони, такі умови і така відповідальність подвоюється і потроюється. Найперше такі посадові особи повинні піклуватися про сектор безпеки і оборони та питання, пов'язані з військово-технічним забезпеченням сектора безпеки і оборони, кадрові, логістичні і управлінські. З одного боку, начебто міністр фінансів не був до цього причетний свого часу, але всі питання, пов'язані з фінансуванням сектора безпеки і оборони, йдуть через Міністерство фінансів. Тому вважати його повністю некомпетентною людиною щодо цих питань я не можу", — заявив Богдан.

Ветеран розвідки зазначив, що у нього є питання з приводу пріоритетів Данилюка: "Чомусь він не почав із проблем, які існують у секторі безпеки і оборони, а почав із мовного закону тощо". "Якщо все це продовжиться в популістському, ревізіоністському та ренегатському дусі і далі, то у мене виникає особлива тривога з приводу того, як далі реформуватиметься сектор безпеки і оборони, як ми рухатимемося в напрямку НАТО і Європейського Союзу, і, нарешті, як ми будемо давати відсіч російському ворогу, зміцнювати нашу обороноздатність", — наголосив він.

Генерал зазначив, що його насторожують заяви Данилюка, які мають дуже мало відношення до національної безпеки країни. "Це не його сфера — є кому займатися мовним законом", — додав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...