Винищувачі ВПС Туреччини розмістять на кордоні Росії, - ЗМІ

Ердоган будує три авіабази в Азербайджані.

Турецькі і азербайджанські ЗМІ повідомляють про те, що Туреччина будує одразу три військових авіабази на території Азербайджану. Офіційних підтверджень поки немає, передають Патріоти України.

Відомі три локації, де можуть з'явитися військові бази ВПС Туреччини. Це місто Гянджа, що поруч з Вірменією і Грузією, Ленкорань біля кордону Ірану, а також Габала, що зовсім близько до кордону Російської Федерації.

Згідно з чутками, на турецькі авіабази будуть перекинуті не тільки бойові безпілотники, але і винищувачі.

Поки офіційного підтвердження цих даних немає. Однак нещодавно глава Азербайджану Ільхам Алієв за підсумками зустрічі з міністром оборони Туреччини Хулусі Акаром анонсував спільні інфраструктурні проекти в Нагірному Карабаху. Він запевняв, що перші контракти вже підписані.

Туреччина стрімко нарощує військову присутність на Близькому Сході та Кавказі. Вона вже розмістила свої військові бази в Сирії, Іраку, Катарі, Судані та інших країнах.

Для Москви це дуже неприємна новина. Анкара не тільки влазить в зону її інтересів на Кавказі, але і розміщує бази поряд з російськими кордонами. Поки Кремль "боровся" з просуванням НАТО на Заході, війська Альянсу в особі Туреччини наблизилися впритул до її кордонів зі Сходу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...