Виправимо молдаванам шляхи: Українська компанія виграла підряд на оновлення дороги національного значення у сусідній державі (фото)

Українська дорожня компанія «Автомагістраль-Південь» приступає до виконання замовлення на реконструкцію автодороги в Молдові. Для цього в країні починають монтувати асфальтобетонний завод.

Новий завод, розташований біля міста Вулканешти, здатний виробляти 240 т асфальтобетонної суміші на годину. Він повністю забезпечить потреби реконструкції 85 км траси М3 «Кишинів-Джурджулешти», яка веде до одного із найважливіших портів Дунаю, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу компанії.

Планується виготовити близько 140 тис. т асфальтобетонних сумішей та 150 тис. т сумішей із холодного ресайклінгу та щебенево-піщаних сумішей. Окрім того, асфальтобетонний завод повністю відповідає усім європейським екологічним нормам.

Для Молдови поява такої виробничої бази – справжня подія. У країні існує лише одне підприємство, яке за обсягами виробництва може конкурувати із заводом «Автомагістралі-Південь». Відповідно, країна отримує шанс значно наростити обсяги ремонту та будівництва доріг.

Запуск виробництва запланований на середину травня. Наразі на ділянці вже повністю готовий фундамент для установки АБЗ. Спеціалісти «Автомагістралі-Південь» почали роботи з підготовки підключення інженерних комунікацій для запуску асфальтобетонного заводу.Для контролю виконання якості робіт згідно з умовами Контракту проводяться роботи з облаштування лабораторії, де будуть виконуватись випробування якості вхідних матеріалів, асфальтобетонних сумішей, придатності ґрунтів для спорудження насипів, у відповідності до місцевих стандартів та Технічної Специфікації Контракту.

Новий завод є частиною великого виробничого комплексу, який «Автомагістраль-Південь» створила для реалізації проекту. Зокрема, у Молдові працюватимуть 150-200 фахівців, буде залучено біля 100 одиниць спеціалізованої техніки:

– вантажівки Ford – понад 30 шт;
– екскаватори Caterpillar, JCB – 6 шт;
– навантажувачі Caterpillar;
– асфальтові та ґрунтові котки Bomag и HAMM – понад 10 шт;
– асфальтоукладачі Bomag 3 шт.
– ресайклер – 1 шт;
– фреза дорожня – 1 шт;
– автогрейдери, мінінавантажувачі, бетонозмішувачі та інша будівельна техніка.

Окрім заводу з виробництва асфальтобетонних сумішей, на виробничій базі також змонтують ґрунтозмішувальну установку Marini потужністю 400 т/год, облаштують бітумне сховище обсягом 500 м3 та майданчик для зберігання кам’яних матеріалів площею 4 га, майстерню для ремонту техніки, складські та побутові приміщення.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...