Випробування модернізованого танка Т-72 відбуваються на Чернігівщині

Танк оснащений комплектом сучасної цифрової радіостанції і супутниковою навігаційною системи, що дозволить більш ефективно застосовувати озброєння машини під час ведення бойових дій.

На полігоні «Десна» у Чернігівській області відбуваються випробування модернізованого дослідного зразка танка Т-72. Про це повідомляє прес-служба державного Науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки, передають Патріоти України.

Зокрема, випробувальною бригадою інституту здійснюється перевірка основних тактико-технічних характеристик в умовах, максимально наближених до реальної військової експлуатації. «На дослідному зразку для використання високоточної зброї встановлено прилад нічного бачення з електронно-оптичними перетворювачами і нічний приціл з можливістю ведення вогню керованою ракетою», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що танк оснащений комплектом сучасної цифрової радіостанції і супутниковою навігаційною системи, що дозволить більш ефективно застосовувати озброєння машини під час ведення бойових дій.

Окрім того, з огляду на збільшення маси, на ньому встановлено потужніший двигун, здійснено заміну елементів ходової частини та додано систему відеопаркування для спрощення маневрування бойової машини.

Разом з тим, для покращення захисту в ході бою, вдосконалено комплекс динамічного захисту та оновлено систему протипожежного обладнання, повідомили в НДІ. «Випробування продовжуються, планується виконання стрільб з метою оцінки ефективності озброєння дослідного зразка», - додали в установі.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...