Випробування новітнього ракетного озброєння провели в Україні (відео)

"Вільха" є глибокою модернізацією РСЗВ "Смерч".

У середу, 24 липня, в Україні пройшли випробування нового зразка ракетного озброєння - комплексу "Вільха-М". Про це повідомляє директор компанії Defense Express, військовий експерт Сергій Згурець на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

В ході випробувань відпрацьовували чергові завдання з перевірки і вдосконалення ряду технічних і технологічних рішень. Пуски проводилася штатними розрахунками 107-ї реактивної артилерійської бригади. Саме ця бригада буде першою в ЗС України, арсенали якої будуть посилені новими розробками.

Він зазначив, що "Вільха-М" є логічним продовженням робіт по темі вже прийнятої на озброєння ЗСУ високоточної системи залпового вогню "Вільха". "Як відомо, "Вільха" є глибокою модернізацією РСЗВ "Смерч" - так воно зафіксовано в документах. Хоча по суті мова йде про створення нової системи залпового вогню з можливостями високоточної зброї - в габаритних параметрах реактивного снаряда для РСЗВ "Смерч". Маса ракети "Вільха" - в межах 800 кг. Максимальна дальність стрільби - 70 км. Швидкість ракети на кінцевій ділянці траєкторії - близько 3,4 м. За результатами державних випробувань високоточна система залпового вогню "Вільха" в кінці 2018 року була прийнята на озброєння ЗС України", - написав Згурець.

За його словами, проект "Вільха-М" спрямований на поліпшення характеристик "Вільхи". У квітні і травні 2019 року проходили випробування "Вільхи-М" зі стрільбою на максимальну дальність в 120 кілометрів. На черзі - підготовка до проведення державних випробувань. Орієнтовно це відбудеться у вересні-жовтні. До цього часу, ймовірно, відбудеться ще декілька пусків системи "Вільха-М".

Згурець зазначив, що в новій розробленій зброї є помітний прогрес, який задовольнив розробників і військових.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...