Вирішальним може стати навіть голос виборників від невеликого штату: Результати виборів президента США непередбачувані, - політолог

Хто стане новим господарем Білого дому, поки що складно точно сказати .

Нинішня президентська гонка в США відрізняється від усіх інших, і тому результати виборів 2020 складно передбачити. Таку думку озвучив політолог-американіст Владислав Фарапонов в ефірі каналу Україна 24, передають Патріоти України.

За його словами, перемогти на виборах в США може кандидат, який набирає менше голосів простих виборців. "Зараз дуже важко передбачити переможця. Система колегії виборників непередбачувана, і чотири роки тому вона це довела. Цього року можливо, що більше голосів виборців набере один кандидат, а переможе в результаті інший", - зазначив Фарапонов.

При цьому нинішня передвиборча кампанія відрізняється тим, що хитких штатів, які ще не визначилися з кандидатом, дуже багато - від шести до тринадцяти. "Це багато, як правило, їх до семи. І питання в тому, хто переможе саме в цих штатах. Що стосується інших, то э штати, які 100% будуть за демократів, є ті, які будуть за республіканців", - сказав він.

Вирішальним може стати навіть голос виборників від невеликого штату. "Буде цікаво, якщо Байден переможе в Пенсільванії, яка дає 20% колегії виборників, а Трамп - у Флориді, 29% колегії виборників. Тоді такий штат, як, наприклад, Мен, який дає 1%, умовно кажучи, може стати вирішальним", - спрогнозував експерт.

Зазначимо, через особливості виборчої системи США результат виборів визначається не простою більшістю голосів виборців, а результатом голосування делегатів від кожного штату - колегії виборників.

Кожен штат представлений різною кількістю виборників залежно від населення. Вони повинні голосувати безпосередньо за того кандидата, якого підтримала більшість виборців у їхньому штаті. Для перемоги на виборах необхідно набрати від 270 голосів виборників із загальної кількості в 538.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...