Виробництво малих модульних реакторів для Чехії можуть розпочати в Україні

Малими вважаються реактори потужністю до 300 МВт. Вони складаються з модулів, які перед встановленням на майданчику виготовляються на заводі.

В Україні розглядають питання початку виробництво малих модульних реакторів (ММР). Переговори про це йдуть між Міненерго та чеським концерном Witkowitz, передають Патріоти України з посиланням на Кореспондент.

Поки сторони домовилися обмінятися інформацією та створити робочу групу для подальшої роботи над питанням.

Заступник міністра енергетики Юрій Бойко заявив, що для прийняття рішень необхідно розуміти економіку будівництва ММР.

Малими вважаються реактори потужністю до 300 МВт. Вони складаються з модулів, які перед встановленням на майданчику виготовляються на заводі.

Раніше в Міненерго заявили про необхідність добудувати три атомних енергоблоки. Замість старих, у яких закінчується термін експлуатації, необхідно добудувати два блоки Хмельницької АЕС і один – Рівненської.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...