Висланий з Росії в Україну кримський блогер прибув до Києва

Він зазначив, що "хотів би внести серйозний вклад у справу деокупації Криму".

Висланий з Росії в Україну ялтинський блогер і журналіст Євген Гайворонський прибув до Києва, передають Патріоти України з посиланням на Крим.Реалії.

За його словами, 1 січня він оселився в хостелі в українській столиці. Йому в цьому допоміг голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Гайворонський розповів, що протягом 9 днів перебував у "тюрмі для іноземців" у Краснодарському краї Росії.

Після втручання виконуючого обов'язки генерального консула України в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського, російського політолога Ігоря Ейдмана і помічника прем'єр-міністра України, Гайворонського звільнили і доставили до російсько-українського кордону, а саме до пункту пропуску "Чертково" (навпроти українського пункту пропуску "Мілове").

"Видворяв мене співробітник ФСБ і він же мені поставив заборону в'їзду в Росію. Він намагався відібрати у мене сім-карту. Коли я потрапив в Україну все було добре, правильно: наші хлопці зустріли. За допомогою Малишевського ми вирішили питання. Я дістався в Бахмут, друзі мені зняли готель на добу. В готелі мені випрали все речі, привели в порядок. Потім купили квиток на поїзд до Києва", – заявив Гайворонський.

Гайворонський зазначив, що планує співпрацювати з українськими ЗМІ, так як має "грандіозний обсяг інформації, знань, практичних навичок" по ситуації в Криму і Росії.

Він зазначив, що "хотів би внести серйозний вклад у справу деокупації Криму".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...