Витончені тортури і шантаж: Як у колонії намагалися зламати "злодія в законі"

Вважається, що силовики чинили тиск на Саліфова спільно з представниками кримінального світу. Перші хотіли отримати таким чином підвищення, а другі - усунути потужного конкурента в злочинному середовищі.

В середині 2000-х років співробітники силових структур катували і шантажували «злодія в законі» Надіра Саліфова (Лоту Гулі), який відбував у той час покарання у колоніях Азербайджану. Такими методами на авторитета хотіли «повісити» нерозкриті кримінальні справи, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Повідомляється, що Саліфов потрапив в колонію в 1995 році - його засудили на 10 років позбавлення волі, потім цей термін збільшився майже в три рази. За час, проведений за гратами, Гулі кілька разів піддавався тиску з боку силовиків. Злодія кілька разів катували, намагаючись вибити з нього зізнання навіть за ті злочини, яких він не скоював. Наприклад, Саліфова хотіли зробити винним у вбивстві азербайджанського журналіста Ельмара Гусейнова в 2005 році, проте авторитет не підписав зізнання, яке, ймовірно, обернулося б для нього довічним терміном. Крім фізичного впливу, до Гулі застосовували шантаж. Оперативники намагалися натиснути на злодія, заарештувавши його брата Мушвіга Саліфова, який не був пов'язаний зі злочинним світом. Спроба силовиків виявилася невдалою, тому вже в кінці 2005 року ряд відомих жінок Азербайджану звинуватили Гулі в згвалтуванні. Вони стверджували, що Саліфов кілька разів «замовляв їх доставку до в'язниці», де їх ґвалтували ув'язнені. Суд додав злодієві 15 років ув'язнення, проте вже через рік Гулі виправдали і зняли звинувачення. У 2017 році авторитет вийшов на свободу.
Вважається, що силовики чинили тиск на Саліфова спільно з представниками кримінального світу. Перші хотіли отримати таким чином підвищення, а другі - усунути потужного конкурента в злочинному середовищі.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...