Визначено критичний вік, коли підвищення тиску особливо небезпечне

Людина може наражатися на небезпеку протягом багатьох років без симптомів.

Вчені з Університетського коледжу Лондона провели дослідження, яке дозволило визначити критичний вік, коли підвищення кров’яного тиску, особливо небезпечне. За словами фахівців, ризик пов’язаний зі зменшенням обсягу мозку, передають Патріоти України з посиланням на Ukrhealth.

Дослідники спостерігали за 500 людьми, які були народжені в 1946 році. В результаті чого вдалося зв’язати показник артеріального тиску в першій половині життя з подальшим пошкодженням кровоносних судин. Як з’ясувалося, високий кров’яний тиск саме у віці від 36 до 43 років пов’язано зі скороченням мозку. За словами вчених, в цілому, з віком головний орган центральної нервової системи у кожної людини трохи стискається, але цей процес більш актуальний для осіб з нейродегенеративними захворюваннями, такими як судинна деменція. Вважається, що всихання такого роду передує розвитку цих недуг.

Підвищення АТ у віці від 43 до 53 років також пов’язано з підвищеним пошкодженням кровоносних судин або «міні-інсультами», коли люди досягають 70-річного віку. Варто відзначити, що це не вперше, коли артеріальний тиск пов’язано з підвищеним ризиком розвитку деменції, але в даному випадку вчені змогли кількісно визначити ці строки.

«Під гіпертонією ми маємо на увазі підвищення артеріального тиску, що змушує кров тиснути на стінки артерії. Ви можете наражатися на небезпеку протягом багатьох років без симптомів. Краще перевіряти АТ через регулярні проміжки часу, особливо якщо ви літня людина, щоб спробувати уникнути серйозної шкоди здоров’ю», – додали вчені.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...