Вже на ринку: Чи з’явиться в Україні найдешевший електричний кросовер Європи

В Україні «Спрінг» може коштувати приблизно як Renault Duster – один з найдоступніших та найпопулярніших кросоверів країни.

В Європі стартували продажі Dacia Spring – найдешевшого електричного кросовера в Європі, передають Патріоти України з посиланням на Главком.

В світі електромобілів з’явився новий потужний гравець – кросовер Dacia Spring. Його головна зброя – ціна. Наприклад, у Франції з урахуванням державних пільг автомобіль можна купити приблизно за 12,4 тисячі євро. Для порівняння: у тій самій Франції електрична Hyundai Kona коштує майже 40 тисяч євро.

Але навіть якщо не враховувати пільги в різних каїнах Європи, ціна все одно виглядає дуже привабливо – 17 тисяч євро.

Характеристики

Dacia Spring отримав електродвигун потужністю 44 кінські сили та обертальним моментом 125 Нм. Мотор здатен розігнати електрокар до 125 кілометрів на годину. А щоб розігнатися до 100 кілометрів на годину електромобілю потрібно приблизно 19 секунд.

Ємність батареї становить 27,4 кіловат-години. Цього вистачає на 230 кілометрів пробігу (якщо рахувати по циклу WLTP – стандарт для Європи).

Без сумніву, технічні характеристики виглядають, м’яко кажучи, дуже скромно. Але ж і не варто забувати про ціну. Вона цілком виправдовує і невеличкий акумулятор, і слабенький двигун.

Перспективи в Україні

Чи буде в Україні офіційно продаватися Spring – питання поки що відкрите. Раніше Renault, якій належить завод та бренд Dacia, вже пробувала продавати українцям електромобілі – декілька років тому місцевий офіс французів презентував Renault Zoe. Але електричний хетчбек не користувався особливим попитом. І продажі швидко згорнули.

Проте цього разу ситуація може бути іншої. По-перше, мова йде про кросовер – найпопулярніший формфактор автомобілів в Україні. Тоді як Renault Zoe, продажі якої фактично у нас провалилися, – це міський хетчбек. Такі автомобілі українці не балують своєю увагою.

По-друге, Spring коштує значно дешевше, ніж Zoe – у Франції ціни на електричний хетчбек стартують від 32,5 тисячі євро. Тобто, різниця в ціні приблизно у 2,5 рази.

В Україні «Спрінг» може коштувати приблизно як Renault Duster – один з найдоступніших та найпопулярніших кросоверів країни. До того ж, не будемо забувати про те, що у нас електромобілі звільнені від сплати податку на додану вартість під час розмитнення. А це 20% від вартості авто.

З питанням, чи будуть в Україні офіційно продавати Dacia Spring, «Главком» звернувся до українського офісу Renault. В представництві пояснили: поки що імпорту «Спрінга» в Україну в планах немає. Але це питання ретельно вивчається.

Нагадаємо, що румунський виробник автомобілів Dacia входить до складу Renault. В Україні автомобілі Dacia продаються саме під французьким брендом. Відразу три моделі Dacia – Logan, Sandero та Duster – входять до топ-10 найпопулярніших автомобілів серед українців.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...